Energie-audit

Meer dan ooit is energie besparen belangrijk. De stijgende energieprijzen zijn vaak een bijkomende motivatie om energie te sparen. Maar hoe kan u uw verbruik nog verder doen dalen?

Indien u een bestaande woning hebt, kunnen er vast nog nuttige maatregelen getroffen worden om uw energieverbruik te doen dalen. Bent u van plan kleinere of grotere renovatiewerken aan uw woning te laten uitvoeren, dan loont het zeker om een energie-audit te laten uitvoeren. De audit bevat de thermische component van uw woning wat de isolatiegraad van uw woning, de efficiŽntie van uw sanitair warmwaterproductie en de efficiŽntie van uw verwarmingsinstallatie en ventilatiesysteem inhoudt. Bijkomend kan de elektrische component van uw woning bekeken worden wat uw elektriciteitsverbruik in kaart brengt. Een grondige energie-audit (EPA voor bestaande woningen), levert u een deskundig opgestelde lijst met mogelijke energiebesparende maatregelen op maat van uw woning. Het rapport geeft u ook een inschatting van de rentabiliteit van de voorgestelde maatregelen, rekening houdend met Vlaamse subsidies en fiscale steun.

Heel wat subsidies kunnen verkregen worden voor isolatiewerkzaamheden, het vervangen van de stookolieketel, .... Een overzicht kunt u vinden op
www.energiesparen.be.

SENSICO bvba is een door de Vlaamse overheid erkend energiedeskundige. SENSICO bvba kan voor u uw energie-audit uitvoeren en samen met u een investeringsschema opstellen. Wij zorgen steeds voor een zeer gedegen uitleg over de maatregelen die je kan treffen om je woning energiezuiniger te maken.

De energie-audit geeft recht op een belastingsvermindering van 40% van de kostprijs (met een maximum van 2.770 euro per jaar per woning).

Wenst u meer info? Dit kan via contactformulier of info@sensico.be